WILLIE OSTERMAN

Willie Osterman je profesor i voditelj odjela Fine Art Photography na Rochester Institute of Technology u New Yorku gdje trenutno predaje, provodi istraživanja i aktivno se bavi umjetnošću. Diplomu preddiplomskog studija u fotografiji primio je sa sveučilišta Ohio, dok je magistarsku diplomu primijenjenih umjetnosti iz vizualnog dizajna i fotografije stekao na sveučilištu Oregon, gdje su mu ponuđene dvije nastavničke stipendije.

Nakon diplome, dvije je godine radio kao docent na sveučilištu Oregon. Njegovo profesorsko iskustvo uključuje Ansel Adams Workshops u nacionalnom parku Yosemite i putujuće radionice u 12 saveznih država SADa, kao i u Italiji, Francuskoj, Austriji i Hrvatskoj. Kao bivši kustos za fotografiju Muzeja umjetnosti na Sveučilištu Oregon, primio je dvije stipendije od Nacionalne zaklade za umjetnost. Bio je asistent u produkciji Ansel Adams Special Edition Prints te radio s gospodinom Adamsom u Carmelu, Kalifornija. Radio je i kao fotograf za Eastman Kodak Company. Njegova publikacija ‘Déjà View: A Cultural Re-Photographic Survey of Bologna, Italy’ u svom drugom izdanju je sada izvan tiska. Tijekom studijskog dopusta za 2009./10. godinu dodijeljena mu je nagrada Fulbright Scholars za nastavnički položaj i razvoj magistarskog programa na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ostermanov rad nalazi se u mnogobrojnim kolekcijama, uključujući: Muzej suvremene fotografije u Chicagu; Muzej umjetnosti Sveučilišta New Mexico u Albuquerqueu; Muzej George Eastman u New Orleansu; Muzej umjetnosti u Portlandu, Muzej umjetnosti u Eugeneu, Oregon; Lotus Collection u Salzburgu, Austrija; Muzejsuvremene umjetnosti u Milanu, Italija; Fotografski arhiv Alinar u Firenzi, Italija i Muzej grada Zagreba.

Izlagao je diljem SADa, uključujući: Muzej umjetnosti u Aspenu, Colorado; Muzej George Eastman, Rochester, NY; Galerija 49th Street u New Yorku, NY; Galerija Ansel Adams, Yosemite, Kalifornija; Fotografski centar u Carmelu, Kalifornija; Muzej primijenjene umjetnosti u St. Petersburgu, Florida; Galerija Sert, sveučilište Harvard; galerija Vision u San Franciscu, Kalifornija; Visual Studies Workshop, Rochester, NY. Njegove međunarodne izložbe, među ostalima, uključuju: Uluslararasi Foto raf Yari masi Međunarodna izložba fotografije, sveučilište Yildiz u Istanbulu, Turska; Arhiv centra za istraživanje fotografije u Milanu, Italija; Kulturni centar Diavassi u Ateni, Grčka; galerija Lotus, Ernsting/Salzburg, Austrija; Međunarodni festival fotografije Ping Yao u Kini; galerija Klovićevi dvori, Kula Lotrščak u Zagrebu.

NEWSLETTER

Registrirajte se ukoliko želite primati novosti i obavijesti vezane uz program festivala i festivalska zbivanja.

Upišite ispravnu E-mail adresu

Instagram

Facebook