IVA PROSOLI

Iva Prosoli (Zagreb, 1980), diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2005. godine. Doktorirala je na istom fakultetu 2018. s radom Monografska obrada umjetničkog opusa Toše Dabca.

Studijski je boravila na Karl Franzens Universitätu u Grazu, stručno se usavršavala na ZKM (Zentrum für Kunst und Medientechnologie) u Karlsruheu.

Od 2003. do 2006. radi u Muzeju za umjetnost i obrt, najprije kao vodič, zatim kao asistentica u Zbirci starije fotografije. Od 2007. do 2008. radi u Arhivu Tošo Dabac, Muzeja suvremene umjetnosti na kustoskim poslovima. Paralelno radi kao suradnica emisije o likovnim umjetnostima 1. programa Hrvatskog radija, Kretanje točke. Od 2008. do 2018.godine radi u Muzeju grada Zagreba kao voditeljica Zbirke zagrebačkih fotoreportera.
Od jeseni 2018. ponovo radi u Muzeju za umjetnost i obrt kao voditeljica Zbirke novije fotografije i Zbirke foto opreme u zvanju više kustosice.

Od 2008. godine radi kao asistentica na kolegiju Povijest fotografije na Studiju snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2010. godine samostalno osmišljava i vodi kolegij pod nazivom Fotografija i umjetnička praksa od 1960-ih do danas na diplomskom studiju fotografije istog fakulteta.

Autorica je većeg broja tekstova i izložbi s područja fotografije.

NEWSLETTER

Registrirajte se ukoliko želite primati novosti i obavijesti vezane uz program festivala i festivalska zbivanja.

Upišite ispravnu E-mail adresu

Instagram

Facebook