OPĆE INFORMACIJE

Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala  fotografije Jugoistočne Europe. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie d.o.o.

Festivalske aktivnosti uključuju organizaciju godišnjeg natječaja, putujućih izložbi tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama te organizaciju tradicionalne završnice festivala, u svibnju u Rovinju.

U sklopu velike završnice u Rovinju, najromantičnijem gradiću na Mediteranu, organiziramo niz radionica, predavanja, pregleda portfolia, nekoliko izložbi, a sudjeluju međunarodni stručnjaci za fotografiju i fotografi iz čitave regije. Festival privlači brojne posjetitelje, a interes za sudjelovanje iskazuju podjednako svi posjetitelji iz zemalja u okruženju. Tijekom dosadašnjih izdanja, u sklopu službenog programa festivala, prikazani su radovi domaćih i svjetskih majstora fotografije.

Festival fotografima pruža kvalitetnu platformu za networking i promidžbu radova te mogućnost za razmjenu iskustava i znanja. Svi finalisti godišnjeg natječaja ostvaruju pravo na sudjelovanje u putujućoj grupnoj izložbi.

Festival posjetiteljima pruža prijateljsko okruženje, mnoštvo otvorenih sadržaja bez ograničenog sudjelovanja ili ulaznica, mogućnosti za razgledanje raznovrsnih izložbi u zatvorenim, galerijskim prostorima i na otvorenom, sudjelovanje u nagradnim foto rutama i puno povoda za dolazak i druženje s brojnim ljubiteljima fotografije iz čitave regije.

Sedamnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2024. godini otvorena je 5.1.2024. godine, velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu  internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom:

International Competition of Contemporary Photography – 17th Rovinj Photodays, 2024

Tradicionalna završnica festivala, sa svim popratnim programima, održat će se u Rovinju od 17. do 19. svibnja 2024. godine

NEWSLETTER

If you wish to receive news and information about the festival program and festival events, subscribe to our newsletter!

Enter correct e-mail address

Instagram

Facebook