OPĆE INFORMACIJE

Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala  fotografije Jugoistočne Europe. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie d.o.o.

Festivalske aktivnosti uključuju organizaciju godišnjeg natječaja, putujućih izložbi tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama te organizaciju tradicionalne završnice festivala, u svibnju u Rovinju.

U sklopu velike završnice u Rovinju, najromantičnijem gradiću na Mediteranu, organiziramo niz radionica, predavanja, pregleda portfolia, nekoliko izložbi, a sudjeluju međunarodni stručnjaci za fotografiju i fotografi iz čitave regije. Festival privlači brojne posjetitelje, a interes za sudjelovanje iskazuju podjednako svi posjetitelji iz zemalja u okruženju. Tijekom dosadašnjih izdanja, u sklopu službenog programa festivala, prikazani su radovi domaćih i svjetskih majstora fotografije.

Festival fotografima pruža kvalitetnu platformu za networking i promidžbu radova te mogućnost za razmjenu iskustava i znanja. Svi finalisti godišnjeg natječaja ostvaruju pravo na sudjelovanje u putujućoj grupnoj izložbi.

Festival posjetiteljima pruža prijateljsko okruženje, mnoštvo otvorenih sadržaja bez ograničenog sudjelovanja ili ulaznica, mogućnosti za razgledanje raznovrsnih izložbi u zatvorenim, galerijskim prostorima i na otvorenom, sudjelovanje u nagradnim foto rutama i puno povoda za dolazak i druženje s brojnim ljubiteljima fotografije iz čitave regije.

Četrnaesta edicija Rovinj Photodays-a u 2021. godini bit će otvorena početkom siječnja 2021. godine, velikim godišnjim natječajem za cjelokupnu  internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom:

International Competition of Contemporary Photography – 14th Rovinj Photodays, 2021

Zbog  situacije uzrokovane Covid 19 pandemijom 13. i 14. edicija Rovinj Photodays festivala tijekom 2020. i 2021. godine održavaju se isključivo provedbom online godišnjeg natječaja te popratnih video i online predstavljanja finalista tijekom jeseni u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te kod partnera festivala.

Odlukom generalnog pokrovitelja festivala tradicionalna završnica festivala sa svim dosadašnjim popratnim programima, iz razloga uzrokovanih pandemijom, neće se  tijekom svibnja održati u Rovinju, već će se aktivnosti usmjeriti isključivo na online predstavljanje finalista i pobjednika natječaja.

Vjerujemo da se u Rovinj vraćamo 2022. godine

NEWSLETTER

Registrirajte se ukoliko želite primati novosti i obavijesti vezane uz program festivala i festivalska zbivanja.

Upišite ispravnu E-mail adresu

Instagram

Facebook