RPD2023 – Velika izložba finalista

Date: Petak, 5.5.2023., 13:00 sati

Location: Multimedijalni centar Rovinj

Umjetnički postav: Sabina Salamon

Šesnaesto po redu izdanje Rovinj Photodaysa još jednom donosi niz uzbuđenja široj fotografskoj zajednici okupljenoj oko godišnjeg tradicionalnog javnog natječaja.

Na ovogodišnji je natječaj, do 5. ožujka, prijavljeno 3200 fotografija autora iz 28 zemalja svijeta.

Ocjenjivački je sud imao zadaću odabrati finaliste natječaja i među njima dobitnika Grand Prix-a, odnosno sveukupnog pobjednika natječaja. U procesu žiriranja dana im je autonomija odlučivanja o broju i sastavu finalista, kako bi osigurali da konačna izložba finalista predstavlja zaista najbolje od prijavljenih radova.

Ove godine su se među finalistima pozicionirala tri autora iz Nizozemske, tri autora iz Slovačke, dva autora iz Njemačke, dva autora iz Italije te po jedan autor iz Austrije, Cipra, Finske, Grčke, Hrvatske, Slovenije, Rusije i Ukrajine.

Izložba radova ovih 18 autora bit će središnja točka događanja na festivalu koji će se održati 5. i 6. svibnja u Rovinju, dok će Grand Prix festivala biti proglašen na završnoj večeri 6. svibnja u Island Hotelu Istra! Nastavljamo i svoju suradnju sa Muzejem moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, koji uključuje jesensku izložbu finalista i njihovo uvrštenje u Zbirku fotografije MMSU Rijeka.

NEWSLETTER

If you wish to receive news and information about the festival program and festival events, subscribe to our newsletter!

Enter correct e-mail address

Instagram

Facebook