RPD2022 – Velika izložba finalista

Date: Petak, 6.5.2022., 13:00 sati

Location: Multimedijalni centar Rovinj

Umjetnički postav: Sabina Salamon

Petnaesto po redu izdanje Rovinj Photodaysa još jednom donosi niz uzbuđenja široj fotografskoj zajednici okupljenoj oko godišnjeg tradicionalnog javnog natječaja.

Na ovogodišnji je natječaj, do 25. veljače, prijavljeno 2700 fotografija autora iz 12 zemalja svijeta.

Ocjenjivački je sud imao zadaću odabrati finaliste natječaja i među njima dobitnika Grand Prix-a, odnosno sveukupnog pobjednika natječaja. U procesu žiriranja dana im je autonomija odlučivanja o broju i sastavu finalista, kako bi osigurali da konačna izložba finalista predstavlja zaista najbolje od prijavljenih radova.

Ove godine se među finalistima u šest natjecateljskih kategorija  pozicioniralo 7 autora iz Hrvatske, 8 iz Italije (uključujući jedan duo) i po jedan autor iz Poljske, Slovenije i Srbije.

Izložba radova ovih 18 autora u Multimedijalnom centru središnja je točka događanja na festivalu koji se održava  6. – 8. svibnja u Rovinju.

Nastavljamo našu suradnju s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, koji uključuje jesensku izložbu finalista te  uvrštenje u Zbirku fotografije MMSU Rijeka svih radova sa završne izložbe.

NEWSLETTER

If you wish to receive news and information about the festival program and festival events, subscribe to our newsletter!

Enter correct e-mail address

Instagram

Facebook