RPD2018 – Velika izložba finalista

Datum: Petak, 5.5.2017., 13:00 sati

Lokacija: Zavičajni muzej grada Rovinja

Umjetnički postav: Iva Prosoli i Dunja Nekić

Izložba fotografija finalista međunarodnog natječaja za suvremenu fotografiju Rovinj Photodays 2018.

Središnji događaj festivala je prezentacija velike putujuće izložbe finalista, promocija nominiranih fotografa u sedam natjecateljskih kategorija: arhitektura, dokumentarna fotografija, portret, priroda, akt, moda i umjetnički koncept s ukupno 150 eksponata.

Cilj festivala je promidžba fotografa i njihovog rada te okupljanje akademske zajednice, muzealaca, galerista, organizatora i producenata fotografskih festivala, izdavača i distributera knjiga.

Na ovogodišnji natječaj koji je bio otvoren za sve pripadnike međunarodne fotografske zajednice pristiglo je 8.600 fotografija iz 27 država. O finalistima je u prvom krugu odlučivao internacionalni savjet festivala koji broji ukupno 22 člana dok je finalni odabir režirao Gabriella Uhl, jedan od vodećih svjetskih fotografskih autoriteta današnjice.

Grand Prix Rovinj Photodays 2017.

Nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabrat će sveukupnog pobjednika Festivala. Dobitnik će time zasebno osvojiti i novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2019. s pripadajućom pratećom publikacijom.

NEWSLETTER

Registrirajte se ukoliko želite primati novosti i obavijesti vezane uz program festivala i festivalska zbivanja.

Upišite ispravnu E-mail adresu

Instagram

Facebook