U POTRAZI ZA LJEPOTOM. Arhitekture, tijela, krajolici

Date: 6.5.2022., u 14:30 sati

Location: Zajednica talijana grada Rovinja

Kustosica: Stefania Rössl

Izložba „U POTRAZI ZA LJEPOTOM. Arhitekture, tijela, krajolici“ predstavlja nam izbor fotografija pet autora, pobjednika javnog poziva za rezidenciju umjetnika, koji je promovirao OMNE, te jednog fotografa gosta.

Svaki je od tih fotografa, razrađujući svoju osobnu viziju krajolika sjeveroistočne Italije, izvršio fotografsko istraživanje istražujući odnose koji postoje između pojma ljepote i antropiziranog teritorija.

Kolekcijom „The City of G. or rather Giorgioneville” (Grad G., odnosno Giorgioneville), Francesca Cirilli sakupila je slike jeke koju je Giorgione, slikar iz mjesta Castelfranco Veneto, ostavio u tragovima nekog modernog maštarenja, prisjećajući se ljubavne priče između Giorgionea i Cecilije u „The woman standing still in front of me” (Žena koja je mirno stajala preda mnom).

Anne Golaz razvila je vizualni narativ zapitkujući se o tajanstvenim odnosima života.

„Our time” (Naše vrijeme) Vittoria Mortarottija bavi se temom ljepote kombinirajući je s konceptom prolaznosti, što se ogleda, u obliku portreta, u liku adolescenta i u obrisima krhkog krajolika;

„Beauty” (Ljepota) naslov je koji je Igor Ponti dao istraživanju provedenom na području Veneta. Njegov rad pokazuje imaginarij svakodnevnih mjesta s ikoničkom vrijednošću.

S projektom „Similar” (Sličan), Antoine Séguin usredotočuje se na proturječnosti suvremenog krajolika te na pretpostavci vizualnog mapiranja namijenjenog izražavanju fragmentiranih karakteristika teritorija.

Biti će izložena i kolekcija fotografija Massima Sordija preuzetih iz projekta „Intorno all’albero” (Oko stabla). U analognim crno-bijelim fotografijama, stoljetni američki kaki, predstavljen kroz ponovno sastavljanje dijelova, prati neprekidnu preobrazbu prirode naglašavajući kako je svaki oblik pokretljiv i nedovršen, kako je svaki element u pokretu.

Izložba predstavlja radove šest autora i korpus od 62 fotografije u produkciji OMNE-a (Osservatorio Mobile Nord Est iz mjesta Castelfranco Veneto, Italija), organizacije koja od 2016. godine promiče i organizira umjetničke rezidencije, izložbe i publikacije usmjerene na čitanje teritorija, istražujući različite izraze suvremenog krajolika kroz fotografiju i hodanje.

OMNE je međuinstitucionalni projekt u kojem sudjeluju:

Grad Castelfranco Veneto, tvrtka ULSS 2 Marca Trevigiana, Sveučilište u Padovi, Sveučilište u Bologni – Odsjek za Arhitekturu.

 

Réka Deim

 

NEWSLETTER

If you wish to receive news and information about the festival program and festival events, subscribe to our newsletter!

Enter correct e-mail address

Instagram

Facebook