Rođen: 1968.  Dohuk, Irački Kurdistan
Profesija: fotoreporter
Živi i radi u: Erbil, Irački Kurdistan

 

Ove su fotografije dio projekta koji dokumentira žrtve kurdske Pešmerge, u borbi za rušenje ISIS-a. Projekt me odveo u provincije iračkog Kurdistana.
Razgovarajući s nekoliko stotina Pešmerga, snimajući intimne portrete ranjenih boraca i njihovih obitelji te dokumentirajući kako priče u bitci, tako i njihove kontinuirane borbe za snalaženje u postkonfliktnom životu. Borci koji su uzeli oružje, ne zato što su to morali učiniti, već zato što je to bilo ispravno i ono što je trebalo učiniti. Svi su muškarci pokazali teške tjelesne ozljede. Izgubljene ruke, noge i oči. Tijela tako prošarana ranama mecima i gelerima da i najjednostavnija kretanje izaziva kroničnu bol. Ti su muškarci također pokazivali znakove teškog tereta mentalnih trauma, PTSP-a i sjećanja koja ih nisu napuštala. To su činili za svoju djecu, svoje obitelji, svoje ljude i širi svijet.
Tragično je da njihova patnja ne prestaje nakon povratka kući. Muškarci se suočavaju s novim izazovima, poput dobivanja protetskih udova, potrebe trajne njege, pružanja pomoći obiteljima unatoč iscrpljujućim ozljedama i još mnogo toga.