Rođen: 1991., Indonezija
Profesija: Vizualni umjetnik i fotograf
Živi i radi u: Jakarta, Indonesija

 

Kao pripadnice jedne ranjive zajednice, starije transžene često se suočavaju s velikim izazovima kada dođe do financijskih i zdravstvenih problema. U Yogyakarti živi ukupno 31 transžena srednje dobi i 26 transžena starije dobi. Iako mnoge od njih moraju živjeti u domovima i raznim utočištima zbog zdravstvenih problema kao što su moždani udar, srčane bolesti, problemi s plućima i komplikacije od HIV-a, neke još uvijek rade u neformalnom sektoru. Većina njih je siromašna, a situacija se dodatno pogoršava.

Waria Crisis Center (WCC) je mjesto gdje starije transžene mogu dobiti smještaj i njegu bez brige o troškovima. Kroz ovu vizualnu priču promatram kako se Rully, starija transžena i aktivistica, uz druge transžene iz Kebaya Foundation, bori za svoja građanska i ljudska prava.

Nadam se da će ovaj foto projekt pokazati javnosti kako ova zajednica svojim životnim pričama i iskustvima pretvara bol u moć. Ove žene znaju što znači živjeti. Zahvaljujući svojoj hrabrosti, dobile su širi pogled na svijet.