Rođeni: 1987 & 1998 Italija
Zanimanja: fotografi
Žive i rade: Bologna, Italija

 

Future Food je putovanje između dokumentacije i evolucije hrane. Putovanje koje ima za cilj odgovoriti, kroz nove prehrambene tehnologije, na sve stvarniji i neposredniji problem.

Do 2050. prehranjivanje globalne populacije, od gotovo 10 milijardi, zahtijevat će radikalnu transformaciju načina na koji se hrana proizvodi, transformira, razmjenjuje i konzumira. Za prehranu stanovništva koje se stalno širi, na hranjiv i održiv način, bit će potrebna značajna poboljšanja u globalnim, regionalnim i lokalnim prehrambenim sustavima. To je kako bi mogli osigurati pristojna radna mjesta i sredstva za život za proizvođače i svakog člana u prehrambenom lancu, kako bi osigurali hranjive proizvode za potrošače i to bez oštećenja naših prirodnih resursa.

Tako piše ITU (Organizacija za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim narodima) o budućnosti prehrambenih sustava. Ovdje je Future Food započeo, s namjerom da odgovori na dva glavna pitanja: Kako se promjene razvijaju za održiviju budućnost hrane? Kako postići vrhunsku nutritivnu kvalitetu i još točniju kontrolu mikroorganizama?

Priroda i tehnologija, dakle, ulaze sve dublje u kontakt, stvarajući onu vezu koja je već temelj prehrane budućnosti.