Rođen: 1980. Cesena, Italija
Profesija: dokumentarni fotograf
Živi i radi u: Forlì, Italija

 

Italija je bila prva zemlja Zapada koja se uhvatila u koštac s pandemijom Covida -19. U ožujku 2020. zdravstveni sustav zemlje zatečen je i stavljen na koljena, posebno u sjevernoj Italiji, zbog iznimne prirode ove tragedije.

USCA (Posebne jedinice za kontinuitet njege) timovi su liječnika odgovornih za praćenje i pružanje kućne njege pacijentima s Covidom-19. Oni su odgovorni za procjenu toga koga treba hospitalizirati na temelju simptoma i zdravstvenog stanja oboljelih od virusa, pomažući u sprječavanju nezgoda te preopterećenja hitne službe i bolnice.

Liječnici USCA vrlo su mladi. Zapravo, zbog nedostatka osoblja za borbu protiv pandemije, od ožujka 2020. godine olakšano je zapošljavanje nedavnih diplomanata medicine, čime je ukinut državni ispit za osposobljenost za medicinsku profesiju.

Regija Emilia Romagna bila je jedna od prvih koja je primijenila USCA (već u ožujku 2020.), postavši jedan od temeljnih resursa u suzbijanju pandemije. Krajem 2020. godine USCA se sastojalo od 420 ljudi (358 liječnika i 62 zdravstvena radnika), prosječne starosti 33 godine.

Fotografije su malo izvan fokusa zbog prozirne plastike kojom sam morao prekriti kameru kako bih izbjegao kontaminaciju.