Dodijeljene nagrade i Grand Prix festivala Rovinj Photodays 2018!

Ispred prepune pozornice TN Amarin, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prix-a, službeno je završio program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodays!

Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a među čak 6 autora iz Hrvatske, 4 iz Slovenije, 4 iz Srbije, 3 iz Makedonije te po jedan autor iz BiH, Grčke, Italije, Njemačke i Slovačke! Njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.

Ove godine glavna selektorica Gabriella Uhl Grand Prix festivala uručila je Sonji Žugić, fotografkinji iz Beografa i pobjednici u kategoriji Pejzaža.
Osvajanje ove nagrade za Sonju znači novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2019 s pripadajućom pratećom publikacijom, nagradu našeg supokrovitelja, tvrtke Maistre, vikend boravak u Rovinju te
nagradu sponzora Epson – novi pisač SC-P800 koji utire put novoj generaciji profesionalnih fotopisača!

Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života te velik broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz cijeloga svijeta.

Dodijelili smo i nagrade velikog HUAWEI Foto Maratona – dvadeset i pet natjecatelja imali je priliku sudjelovati u dvodnevnom foto izazovu, a 15 najboljih fotografija bit će izloženo ove jeseni na danima Photodays-a u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu!

Sljedeći natječaj Rovinj Photodays bit će raspisan u prosincu ove godine.

NEWSLETTER

If you wish to receive news and information about the festival program and festival events, subscribe to our newsletter!

Enter correct e-mail address

Instagram

Facebook